Ο Δήμος Λαυρεωτικής ενημερώνει: Διεθνής Ημέρα Μουσείων: 18 Μαΐου 2018 «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό»

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σάς ενημερώνει ότι στις 18 Μαΐου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων με θέματα που αφορούν στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2018 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα  «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Η συνεχής διεύρυνση του κοινού, που αποτελεί μόνιμο στόχο των μουσείων, απαιτεί στις μέρες μας ενισχυμένη διασύνδεση των μουσείων μεταξύ τους, αλλά και με άλλους φορείς και με το κοινό, ενώ νέες προσεγγίσεις απαιτούνται για τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα (στην ψηφιακή ή στην αναλογική τους μορφή).

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των Αρχαιολογικών Μουσείων αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής στο Δήμο μας:

 

 

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 22990 27020

 

 

  • Παρασκευή 18-05-2018, 9:00-11:00 πμ

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού

Τίτλος Προγράμματος: «Το ταξίδι της Ιφιγένειας»

 

 

  • Κυριακή 20-05-2018, 10:00- 11:30 πμ και 11:30 πμ -13:00μμ

 

Ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου και στο Ιερό της Αρτέμιδος

 

 

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου – Αρχαιολογικός Χώρος Σούριζας

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 22920 22817

 

 

  • Κυριακή 20-05-2018

 

  1. Διαδραστική Ξενάγηση 10:00-11:00 π. μ.

Χρησιμοποιώντας ως άξονα το διαδίκτυο, θα δικτυωθούμε ψηφιακά στο Λαυρεωτικό τοπίο δημιουργώντας μια οπτική αναπαράσταση των αρχαιολογικών χώρων μέσα στο Μουσείο, όπου τα εκθέματα θα συμπληρώσουν την εικόνα ξεδιπλώνοντας όλες τις πτυχές της ζωής (οικιστική, παραγωγή – οικονομία, λατρεία -θρησκεία) στη χερσόνησο της Λαυρεωτικής κατά την αρχαιότητα.

 

  1. Περιήγηση σε δίκτυο διαδρομών στον Αρχαιολογικό Χώρο Σούριζας  12:00-14:00μ.μ.

Η δράση στο Μουσείο θα συνδεθεί με την περιήγηση σε δίκτυο διαδρομών στον Αρχαιολογικό Χώρο της Σούριζας, κατά την οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αποτύπωση στο τοπίο της μεταλλευτικής – μεταλλουργικής δραστηριότητας, η οποία χαρακτηρίζει –κατά κύριο λόγο- τη ζωή στη Λαυρεωτική χερσόνησο.

 

Σημείωση: Για την περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Σούριζας είναι απαραίτητα κλειστά παπούτσια, μακρύ παντελόνι, καπέλο, νερό, αντηλιακό.

 

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.

 

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Σχόλια μέσω facebook