ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 26/8/2017 ΣΤΗΝ ΑΚΕΛ ΛΑΥΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ

«Εγώ το σώμα μου το δίνω στην Ελλάδα! Θυσιάστε με!»

«Χιλιάδες και χιλιάδες ασπιδοφραγμένοι Έλληνες, αφού η πατρίδα αδικήθηκε! Δέχονται και τολμούν να χαθούν για την πατρίδα! Και θα σωθώ εγώ ενάντια για μια ψυχή και μόνο!»

«Οι Έλληνες, μάνα μου,  πρέπει να κυβερνούν τους Βάρβαρους! Κι όχι οι Βάρβαροι τους Έλληνες! Οι Έλληνες είναι ελεύθεροι».

Ιφιγένεια εν Αυλίδι – Ευριπίδη  

 

Η ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Μια ομάδα «ασπιδοφραγμένων»  έμπειρων  ελλήνων ηθοποιών, αναζητητών της τραγωδίας, χορευτών, εικαστικών και μουσικών προτίθενται να δώσουν το σώμα και την ψυχή τους, προκειμένου να παρουσιαστεί μια τραγωδία υψηλής αισθητικής, στο Κέντρο της Αθήνας αλλά και στους Αρχαιολογικούς Χώρους:  

ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΛΑΚΑ, ΜΥΚΗΝΕΣ, ΚΡΗΤΗ (Αρχαιολογικός Χώρος), ΔΕΛΦΟΙ (Ρωμαϊκή Αγορά).

Σκηνοθετική Οπτική: Ο στόχος της σκηνοθεσίας είναι να οδηγήσει τους θεατές σε μια «αγχολυτική» -«αντικαταθλιπτική» κάθαρση, ενάντια στην μεμψιμοιρία και το εμμονικό ερώτημα σε κάθε αντιξοότητα «Γιατί σ’ εμάς;» «Γιατί να συμβαίνει αυτό στη χώρα μας;»

Μέσα από το άχρονο-διαχρονικό κείμενο του Ευριπίδη ο στόχος είναι εμείς οι Έλληνες να ξεπεράσουμε όλοι μαζί, τελετουργικά, συλλογικά, όπως τότε στην πόλη-κράτος, όλα τα στάδια της λύπης-παραίτησης-κατάθλιψης, που μαστίζουν τη χώρα μας. Ο καθαρός νους και ο καθαρός λόγος επαναφέρουν στην κοινότητα την ψυχραιμία, την ομοψυχία και οδηγούν στην κάθαρση, στη λύση.  

Η Ιφιγένεια, παρά το νεαρό της ηλικίας της, θυσιάζεται για να πνεύσουν οι ούριοι άνεμοι στον Ευβοϊκό κόλπο, εκεί στο λιμάνι της Αυλίδας. Ο λόγος; Πρέπει να σταματήσει η αδικία που έγινε εις βάρος της πατρίδας. Μια ελεύθερη έφηβη ελληνίδα αποφασίζει αυτόβουλα να δώσει τη ζωή της για την Ελλάδα, το ατομικό υποχωρεί μπροστά στο συλλογικό.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί με την σειρά εμφανίσεως:

ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ-Αλέξανδρος Ζαχαρέας

ΜΕΝΕΛΑΟΣ- Γιάννης Παπαθύμνιος

ΠΡΕΣΒΥΤΗΣ-Αντώνης Μουλάς

ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ- Αλεξία Πετροπούλου

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ- Βίβιαν Ιωάννου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ – Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος

ΑΓΓΕΛΟΣ- Γιάννης Κωσταράς  

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΧΟΡΟΥ- Δανάη Καλαχώρα

ΧΟΡΟΣ- Αρσινόη-Λίλυ Καραδήμα

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ– Βίβιαν Ιωάννου

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Αλεξία Πετροπούλου

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ– Αρετή Κοκκίνου

Special effects- Αλέξανδρος Λόγγος

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ- Αλέξανδρος Μπουρλάκης

VIDEO ART– Λίνα Δαμασκοπούλου

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ –Δέσποινα Ερρίκου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ– Αελλα

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ-Αλφάβητο

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ –Ασπασία Χαραλαμπάκου