Τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής, Π. Φιλίππου, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή στοχοποίησε την προσπάθεια που κάνουν οι αρχαιολόγοι και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στις ανασκαφές, να αναδείξουν και να περισώσουν ό,τι μπορούν από σπουδαία ευρήματα καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ότι «την αφορμή για την ανάδειξη και την παραπέρα μελέτη την δίνουν τα κατασκευαστικά έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Το κράτος εδώ και χρόνια δεν εκπονεί σχεδιασμένα και ολοκληρωμένα ανασκαφικές μελέτες με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται οι ανάλογες αναδείξεις σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων. Ο κ. Φιλίππου, αγωνιώντας για τους εργολάβους και για να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις οι οποίες είναι υπαιτιότητά τους, ρίχνει τις ευθύνες στις παρεμβάσεις της αρχαιολογίας και των εργαζομένων σε αυτήν».

Επισημαίνει ότι «ο κ. Φιλίππου επικαλέστηκε καθυστερήσεις στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) δίπλα στο αεροδρόμιο, εξαιτίας της ανασκαφής. Δεν είπε κουβέντα όμως για το έργο που έχει αναλάβει γνωστός εργολάβος στην Παιανία, όπου το αποχετευτικό δίκτυο που θα μεταφέρει τα λύματα στο συγκεκριμένο ΚΕΛ δεν έχει προχωρήσει και το έργο έχει μπει σε επιτήρηση. Δεν είπε πως ακόμα και αν τελειώσει το ΚΕΛ δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Δεν είπε κουβέντα για τους απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους στα αρχαιολογικά έργα και ειδικά στο έργο της Παιανίας, δεν είπε κουβέντα για τη μη πρόβλεψη αγωγού μεταφοράς λυμάτων κάτω από την Αττική Οδό.

«Καλά θα κάνει ο κ. Φιλίππου να ασχοληθεί με τις ευθύνες των εργολάβων που η κυβέρνησή του θα τους πολεμούσε και τώρα κάνουν ό,τι μπορούν να τους κρατήσουν στις δουλειές και να τους δώσουν και άλλες», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο, προσθέτοντας «ας αφήσει τους αρχαιολόγους και το εργατοτεχνικό προσωπικό να κάνουν τη δουλειά τους και να κοιτάξει την περιφέρεια να λειτουργεί σωστά για να πληρώνονται στην ώρα τους οι εργαζόμενοι».

Ακολουθεί η καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ