Με τη διανομή των νέων λογαριασμών (περίοδος 10/12/2017 – 10/04/2018) της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ., διαπιστώσαμε ότι έχουν χρεωθεί αυξημένες τιμές, σε σύγκριση με τους προηγούμενους (περίοδος 21/08 – 20/12/2017).

Η χρέωση του νερού αυξήθηκε:

Στα καταστήματα στα 1,90 ευρώ ανά κυβικό (αύξηση έως 180%)

Στις βιομηχανίες, βιοτεχνίες στα 2,61 ευρώ ανά κυβικό (αύξηση 120%),

Στις κτηνοτροφικές μονάδες στα 1,90 ευρώ ανά κυβικό (αύξηση 100%).

 

Η χρέωση της αποχέτευσης αυξήθηκε:

Στις κατοικίες από 0,29 ευρώ ανά κυβικό για το σύνολο της κατανάλωσης, σε 0,43 ευρώ μέχρι τα 80 κυβικά(αύξηση 48%), σε 0,79 ευρώ από 81 μέχρι 120 κυβικά (αύξηση 172%) και σε 1,29 ευρώ για περισσότερα από 121 κυβικά(αύξηση 345%).

Στα καταστήματα η χρέωση της αποχέτευσης από 0,29 ευρώ στα 0,71 ευρώ ανά κυβικό (αύξηση 145%).

Στην προσπάθειά τους να επιβάλουν με κάθε τρόπο αυξήσεις στις τιμές του νερού και της αποχέτευσης, ξεπέρασαν κάθε όριο σεβασμού προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες.

Για να αυξήσουν τα έσοδα της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ., βάζουν βαθιά στην τσέπη του πολίτη το χέρι τους και παρανομούν.

Επικαλούνται την Απόφαση 227/2017, στην οποία εσκεμμένα διαστρέβλωσαν τις απόψεις και την ψήφο της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα η πρότασή μας ήταν «να διαμορφωθεί , από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ., νέο ενιαίο τιμολόγιο με βάση τις χαμηλότερες τιμές στο Λαύριο και την Κερατέα και το θέμα να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Η παραποιημένη απόφαση ανακλήθηκε με την Απόφαση 114/2018 στις 11 Ιουνίου 2018 με την ψήφο 14 Δημοτικών Συμβούλων, όπως αναφέρουμε και στη Δημοτική Ενημέρωση, το έντυπο της παράταξής μας που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. Οι 8 παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Λουκά απείχαν από την ψηφοφορία γιατί όπως δήλωσαν «οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπαθούν να βάλουν φρένο στο έργο της δημοτικής αρχής το οποίο μοναδικό στόχο έχει την οικονομική ανάπτυξη της Λαυρεωτικής». Επιβάλουν δηλαδή υπέρογκες αυξήσεις για να φέρουν την ανάπτυξη(!!!)

Στις 11 Ιουνίου, η απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου επέβαλε στον Λουκά και την παρέα του να ανακαλέσει και να αναστείλει την εφαρμογή της πρώτης διαστρεβλωμένης και παραποιημένης απόφασης και να ισχύσει η παλαιά τιμολογιακή πολιτική μέχρι να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο νέα πρόταση από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ..

Την απόφαση αυτή, αγνόησαν τόσο ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της επιχείρησης όσο και τα διορισμένα από αυτόν μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Απαιτούμε, από όλους αυτούς, την άμεση ακύρωση των νέων λογαριασμών και την έκδοση διορθωμένων με βάση τις ισχύουσες μέχρι το 2017 τιμές.

Απαιτούμε επίσης να ενημερώσουν πως προκύπτουν καταναλώσεις αυξημένες στους νέους λογαριασμούς, αν και αφορούν χειμερινούς μήνες και επίσης αφού η προηγούμενη χρέωση ήταν μέχρι 20/12/2017 γιατί η νέα ξεκινά από τις 10/12/2017;

Καλούμε τους πολίτες,

Να ζητήσουν από την Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. να διορθώσει τους λογαριασμούς για να πληρώσουν σύμφωνα με τις τιμές του 2017, χωρίς τις παράνομες αυξήσεις και

Να παραβρεθούν στην επόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να καταλάβουν επιτέλους ότι ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι τους.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

“Νέα Εποχή” ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

 

Διαβάστε σχετικά:

Κεραυνός εν αιθρία οι ασύλληπτες αυξήσεις ύδρευσης για τους επαγγελματίες της Κερατέας.

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους επαγγελματίες – ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Κερατέα οι νέοι λογαριασμοί ύδρευσης της ΔΕΥΑΤΗΛ καθώς καλούνται πλέον να πληρώνουν με τιμή 1,90 συν Φ.Π.Α. το κυβικό την στιγμή που έως πρότινος ίσχυε…