Παραίτηση του Αντιδημάρχου Κρωπίας Μ. Γρινιεζάκη

Τέλος στην πολύχρονη συνεργασία τους, που διήρκεσε περισσότερο από 15 χρόνια, έβαλε ο Μανόλης Γρινιεζάκης με το Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτρη Κιούση. Ο αντιδήμαρχος, κ. Γρινιεζάκης, υπέβαλε την παραίτησή του στις 31 Οκτωβρίου και χρειάστηκαν δύο ημέρες για να γίνει αποδεκτή από τον Δήμαρχο.

Ωστόσο, όπως πολλοί ψιθύριζαν, αλλά πλέον συζητούν δημόσια, οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν κλονιστεί από τότε που έγινε γνωστό το μεγάλο σκάνδαλο του Γηροκομείου Αθηνών, στο οποίο συμμετείχε ο κ. Γρινιεζάκης ως μέλος της διοίκησης του.

Ο αντιδήμαρχος Κρωπίας παραπέμπεται σε δίκη με 3 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και το βούλευμα του εισαγγελέα είναι καταπέλτης εναντίον αυτού και άλλων δύο μελών του Δ.Σ. του Γηροκομείου.

Στο Κορωπί, ήδη από τον περασμένο Μάιο, που έγινε γνωστή η παραπομπή του σε δίκη, το κλίμα βάρυνε και ο Δήμαρχος δεχόταν πιέσεις από πάρα πολλούς, τόσο έξω, όσο και μέσα από το Δημαρχείο.

Βέβαια δεν προβλέπεται αποπομπή χωρίς καταδικαστική απόφαση, αλλά όπως υποστηρίζουν ακόμα και μέχρι σήμερα οι περισσότεροι, για λόγους ηθικής τάξης έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

Άξιο απορίας όμως, είναι το γεγονός, ότι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και συνεργάτες του Δημάρχου, μέχρι τη στιγμή που αναρτήθηκε η σχετική απόφαση στη Διαύγεια, δεν γνώριζαν το παραμικρό. «Αποδέχομαι την αίτηση παραίτησης του Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου, κ. Γρινιεζάκη Εμμανουήλ για τους λόγους που αναφέρονται σε αυτήν» αναφέρει η απόφαση του Δημάρχου που αναρτήθηκε την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, αλλά το έγγραφο φέρει ημερομηνία 2 Νοεμβρίου!

Ο κ. Γρινιεζάκης ήταν ίσως ο μακροβιότερος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κρωπίας καθώς είχε εκλεγεί σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, τα τελευταία 20 χρόνια, είτε ως σύμβουλος της αντιπολίτευσης είτε της συμπολίτευσης, με τους συνδυασμούς του κ. Παπαγιανόπουλου και του κ. Κιούση.

Τη θέση του παραιτηθέντα θα πάρει ο επιλαχών κ. Γεράσιμος Ντούνης.

Σχόλια μέσω facebook