Να χαρακτηριστεί η Μακρόνησος Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ζητούν 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Να προστεθεί η Μακρόνησος στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ζητούν 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και τον υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμμελο κατέθεσαν 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία επισημαίνουν την ανάγκη προστασίας των μνημείων και τη διαχείριση του ιστορικού χώρου της Μακρονήσου, ζητούν να μάθουν αν έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα φύλαξης του χώρου προκειμένου να αποτραπούν νέες πολεοδομικές αυθαιρεσίες και καταπατήσεις στο νησί αλλά και για την προοπτική ανακήρυξής της σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης σε μήνυμά του έχει γνωστοποιήσει ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία και είναι σε επαφή με τον Σύνδεσμο Μακρονησιωτών και με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, προκειμένου το προσεχές διάστημα να προχωρήσει σειρά ενεργειών για όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με τη Μακρόνησο, ενώ ήδη έχει συγκροτηθεί Επιτροπή για την ανάδειξη της Μακρονήσου σε Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Σχόλια μέσω facebook