Τις προθέσεις τους να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού, μέσω της παραχώρησής της σε ιδιώτη για 12 χρόνια, έχουν εκδηλώσει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δ. Λουκάς.

Το θέμα έρχεται προς ψήφιση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου

 

Η Δημοτική αρχή στον Δήμο Λαυρεωτικής φέρνει σήμερα Τετάρτη 27/12 στις 5 το απόγευμα, στο δημοτικό συμβούλιο θέμα την παράδοση του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτες.

Μια κίνηση που θα έχει σοβαρές συνέπειες στην ποιότητα και στην τσέπη των κατοίκων της Λαυρεωτικής.

Κάτι “υγιείς επιχειρηματίες κάνανε περατζαδα και από άλλους δήμους που τους πήραν χαμπάρι και τους έδιωξαν με τις κλωτσιές.

Εδώ στην Λαυρεωτική είναι επιρρεπείς στην προσέλκυση “επενδυτών” που κοιτάνε να αρπάξουν ότι μπορούν.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής μπορεί με την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμου να παρέχει ποιοτικές και οικονομικές υπηρεσίες στο λαό της περιοχής.

Η δικαιολογία ότι δεν επαρκή το προσωπικό είναι πρόκληση. Ο Δήμος μπορούσε να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Έχει επιλέξει την ομηρία των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να μοιράζει την φτώχεια.

Αυτό έχει συνέπεια την έλλειψη προσωπικού που είναι αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Ο Δήμος έχει και ικανό και κατάλληλο προσωπικό ώστε με διαφανές διαδικασίες να εκσυγχρονίσει τον ηλεκτροφωτισμό για την οικονομικότερη δυνατή παροχή φωτισμού στους δρόμους και τα πάρκα των πόλεων.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, απαιτεί να υπάρξει κανενός είδους ιδιωτικοποίηση στον ηλεκτροφωτισμό και σε καμία άλλη υπηρεσία του Δήμου.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7

Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107

Mail: [email protected] , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com

ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ