ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: ΑΚΥΡΗ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου Δημοτικής Παράταξης “Ελεύθερες Πόλεις”

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ 

ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ  ΤΟΝ κ. ΛΟΥΚΑ;

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

 

Μετά την ακύρωση των αποφάσεων (16 και 17/2017) του Δ.Σ. της ΔΑΝΕΤΑΛ για την προκήρυξη του διαγωνισμού για εκμίσθωση «κοινόχρηστων» χώρων για τοποθέτηση καντινών, ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με νέα σημερινή της απόφαση (18/08/2017), και πάλι αυτεπάγγελτα και χωρίς καμία προσφυγή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΑΚΥΡΩΣΕ την απόφαση 18/2017 της ΔΑΝΕΤΑΛ, που κατακύρωνε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Πλέον, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, καμία αμφισβήτηση για τις παράνομες πράξεις της ΔΑΝΕΤΑΛ. Καμία δικαιολογία επίσης δεν υπάρχει για τις αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία, λιμενική αστυνομία, τουριστική αστυνομία, κτηματική υπηρεσία του δημοσίου, υπηρεσίες της Περιφέρειας και κυρίως για το Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του) που ανέχονται ή συγκαλύπτουν την παρανομία.

Υπενθυμίζουμε ότι προσωπικά ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΑΝΕΤΑΛ κ. Δ. Λουκάς με την ψήφο (και συνυπευθυνότητα) μελών του Δ.Σ. της ΔΑΝΕΤΑΛ:

  1. προκήρυξαν διαγωνισμό δυο φορές και τις δυο κρίθηκε παράνομος
  2. προσπάθησαν να ενοικιάσουν χώρους που δεν ανήκουν στο Δήμο, αλλά σε ιδιώτες ή φορείς του Δημοσίου (ΚΥΔ-λιμενικό ταμείο-ΚΑΠΕ)
  3. με τη βία εγκατέστησαν παράνομα καντίνες, μάλιστα σε μια περίπτωση διώχνοντας νόμιμο καντινιέρη (ΚΑΠΕ)
  4. με τραμπουκισμούς μέσα στη νύχτα εγκατέστησαν καντίνες
  5. οι καντίνες λειτουργούν χωρίς τις νόμιμες άδειες (είτε από τον Δήμο είτε από την Περιφέρεια)
  6. καντίνες έχουν εγκατασταθεί παράνομα σε απόσταση μικρότερη  από αυτή που ορίζει ο νόμος από νόμιμες λειτουργούσες επιχειρήσεις εστίασης
  7. με την απόφαση  Δήμου-ΔΑΝΕΤΑΛ έγινε παράνομη κατάληψη αιγιαλού, με ξαπλώστρες και ομπρέλες που προσέφερε ο Δήμος δωρεάν στους καντινιέρηδες,  τις οποίες κάποιοι τις χρεώνουν στους πολίτες (!!!)
  8. η ΔΕΥΑΤΗΛ (πάλι με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Δ. Λουκά) έβαλε σε όλες τις καντίνες νερό, με παροχές που ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΔΑΝΕΤΑΛ, δηλαδή οι δημότες της Λαυρεωτικής.

Ίσως ποτέ, τόσες πολλές παρανομίες δεν έχουν χωρέσει σε μια απόφαση, όπως αυτή της ΔΑΝΕΤΑΛ για τοποθέτηση καντινών.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά. Γιατί τέτοια απίστευτη επιμονή του Δημάρχου κ. Δ. Λουκά; Γιατί τόσες παρανομίες και κυρίως για ποιο λόγο τέτοια σπουδή για παραχώρηση ΔΩΡΕΑΝ ομπρελών και ξαπλωστρών στους καντινιέρηδες αλλά και ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟΥ που πληρώνει  η ΔΑΝΕΤΑΛ.

Φυσικά ανάλογα ερωτήματα υπάρχουν για τις Δημόσιες υπηρεσίες που ανέχονται και συγκαλύπτουν τις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ του Δημάρχου.

Για πόσο καιρό ακόμα;

Άραγε, τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από τόσες παράνομες ενέργειες;

 

Η απόφαση: 7ΖΨΘΟΡ1Κ-ΞΩΘ