Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρου για την υπαγωγή του Σαν Τζόρτζι στον Δήμο Ύδρας με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Μετά από έρευνα περίπου 10 μηνών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δικαίωσε το νησί της Ύδρας και με γνωμοδότηση 43 σελίδων γνωμοδότησε οριστικά ότι το νησί του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζώρτζι) ανήκει στον Δήμο Ύδρας.

Ο κ. Χατζηπέρος, μετά από αυτήν την εξέλιξη, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι οι προσπάθειες όλων όσων στοιχηθήκαμε δίπλα στον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη, επιτέλους ευόδωσαν.

Έχω εμπιστοσύνη ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Π. Σκουρλέτης, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα προσηλωμένος στη νομιμότητα και στη διαφάνεια, θα αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη για τους Υδραίους, με το να αποδεχτεί την υπ’αρ.171/2017 γνωμοδότηση του ΝΣΚ και με το να μεριμνήσει για την ανάκληση εκείνων των διοικητικών πράξεων αρμοδιότητάς του που λανθασμένα υπήγαγαν το νησί στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει και στην οικονομική τόνωση του νησιού καθώς τα έσοδα από το μεγαλύτερο νησιωτικό αιολικό πάρκο της Μεσογείου που βρίσκεται πάνω στο Σαν Τζώρτζι, θα κατευθυνθούν επιτέλους στο Δήμο της Ύδρας, που είναι και ο νόμιμος δικαιούχος τους».

Διαβάστε σχετικά:

Δήμος Λαυρεωτικής: Ενημέρωση για την υπαγωγή του Σαν Τζόρτζι στον Δήμο Ύδρας με γνωμοδότηση…

 

Από την Λαυρεωτική στον Δήμο Ύδρας η νησίδα Σαν Τζόρτζι με ομόφωνη γνωμοδότηση του…

Σχόλια μέσω facebook