“ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ 1/1/19, ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΠΩΣ Ο ΕΦΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑ 1,1 ΔΙΣ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΦΚΑ ΤΗΝ 1/1/19 ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1,3 ΔΙΣ . ΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΛΗΨΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ? ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ”- ΒΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ`

 

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων πραγματοποίησε την Τετάρτη 30/5/18 ο Αν Υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης  μετά από πρόσκληση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού και κατόπιν μίλησε στην Ανάβυσσο (κτίριο ΚΑΠΗ).

Στην πολιτική ομιλία παρέστησαν ο Βουλευτής Περιφέρειας Πάνος Σκουρολιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου, η Αντιπεριφερειάρχης Γιάννα Τσούπρα, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Σαρωνικού Σάββας Γκέραλης, ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Χαρίτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σαρωνικού Πέγκυ Γεωργοπούλου, Σπύρος Δημητρίου, Μαρία Γκίνη και Δημήτρης Κατσούλης, ο Σύμβουλος της ΔΚ Αναβύσσου Ηλίας Πατσιαούρας, φίλοι και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και πολλοί Δημότες. Σημειώνεται επίσης η παρουσία των Συντονιστών των ΚΥ Καλυβίων και Λαυρίου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός στο πρώτο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στον απολογισμό έως σήμερα του έργου στο Υπουργείο Υγείας ενώ στο δεύτερο μέρος απάντησε σε ερωτήσεις των παρισταμένων. Οι ερωτήσεις δεν αφορούσαν μόνο στα θέματα Υγείας αλλά επεκτάθηκαν και σε τοπικού ενδιαφέροντος θέματα κάτι που προκάλεσαν με τις ερωτήσεις τους οι παριστάμενοι αιρετοί του Δήμου Σαρωνικού.

Κατά τον οικονομικό απολογισμό, ο Π. Πολλάκης κατέδειξε την αλματώδη βελτίωση των οικονομικών των Νοσοκομείων παραθέτοντας συγκριτικά οικονομικά στοιχεία ως εξής:

 • 31/12/2014, ‘Ελλειμμα 740 εκ
 • 31/12/2015, Έλλειμμα 935 εκ
 • 31/12/2016, Πλεόνασμα 35εκ
 • 31/12/2017, Πλεόνασμα 370εκ

Επίσης σε ότι αφορά την μείωση των συντάξεων τόνισε πως:

“Τα μέτρα για περικοπή συντάξεων από 1/1/19, συμφωνήθηκαν μετά από απερίγραπτη πίεση του ΔΝΤ λόγω της επιμονής του πως ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός κατά 1,1 δις. Όμως οι χρηματικές ροές όπως είναι αυτή τη στιγμή, δείχνουν ότι ο ΕΦΚΑ την 1/1/19 θα έχει πλεόνασμα 1,3 δις . Άρα προς τι η λήψη κάποιων μέτρων που αποφασίστηκαν στο όνομα του ελλείμματος? Αυτά θα τα πούμε μετά τον Αύγουστο”

Άλλα κύρια σημεία της ομιλίας Πολλάκη:

 • Aναφορικά με την απασχόληση, σημείωσε πως από το 2015 έως και σήμερα προγραμματίστηκαν 19500 θέσεις εργασίας και ήδη έχουν αναλάβει καθήκοντα 15500 νέοι άνθρωποι εκ των οποίων οι 8500 είναι μόνιμοι.
 • Η μεγαλύτερη Αριστερή τομή μετά την μεταπολίτευση, είναι η ασφάλιση 2,3 εκ ανθρώπων
 • O ΕΟΠΥΥ δεν παράγει πλέον ελλείμματα
 • Πόλεμος με την σαπίλα στο χώρο της Υγείας με την εκκαθάριση των κυκλωμάτων που τάιζαν μεγάλα και μικρά μέσα ενημέρωσης
 • Βολές εναντίον μερίδας της Δικαιοσύνης`
 • Το Κοινωνικό Συμβόλαιο πρέπει να αμείψει τους εργαζόμενους – Χάνουμε μία γενιά από την μετάδοση της Γνώσης. Πρέπει να περάσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Αποφασιστικές Αρμοδιότητες
 • Ο Κόσμος μπορεί να είναι πικραμένος όμως βλέπει την προσπάθεια που κάνουμε στο φτιάξιμο μίας άλλης χώρας και θα μας δικαιώσει

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Π Πολλάκη σε video του Paraktios.gr ενώ στις επόμενες ώρες θα δημοσιοποιηθεί και το δεύτερο μέρος με ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ο Αν.Υπουργός

Δείτε φωτο ΕΔΩ


Β ΜΕΡΟΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ και οι Απαντήσεις Πολλάκη.

Σάββας Γκέραλης,   Αναπληρωτής Δήμαρχος Σαρωνικού. Για Κέντρο Υγείας και τοποθέτηση Ασθενοφόρου στην περιοχή του Δ Σαρωνικού και απάντηση Πολλάκη Το ΚΥ Μαρκοπούλου που ήδη λειτουργεί επί 24ωρου πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο  καθώς η απόσταση από Καλύβια είναι μικρότερη. Για το Ασθενοφόρο θα μιλήσουμε με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ.

Πέτρος Φιλίππου. Αντιπεριφερειάρχης Αν Αττικής. (9ο min 2ου video).  Για δαπάνες που διατέθηκαν και θα διατεθούν από πόρους της Περιφέρειας  για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Αναγκαιότητα της διαχείρισης των παραλιών από το Δήμο Σαρωνικού προκειμένου οι παραλίες να είναι ευπρεπείς στους χιλιάδες επισκεπτών

Πάνος Σκουρολιάκος. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Περιφέρειας (17ο min) απαντώντας σε παράπονα Δημοτών. Ο Δήμαρχος Σαρωνικού δεν μας έκανε την τιμή να είναι παρών στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό για να βάλει τα προβλήματα. – Για ΚΥ Καλυβίων – Να αγοράσει ο Δήμος Ασθενοφόρο με τα έσοδα που έχει από την ενοικίαση των bar στη παραλία, Παρέμβαση Σάββα Γκέραλη για τις περικοπές των Δήμων.  Πολλάκης: O ΣΥΡΙΖΑ δεν έκοψε Πόρους αντίθετα αύξησε, λίγο, αλλά αύξησε τους ΚΑΠ και επί πλέον διατέθηκαν πάνω από 350 εκ για εξόφληση οφειλών τους.

Πατσιαούρας Ηλίας. Τοπικός Σύμβουλος Αναβύσσου (34min). Για την παρουσία του γιατρού κάθε βδομάδα στο ΚΑΠΗ Αναβύσσου και όχι κάθε 15 μέρες. Ο Π. Πολλάκης απάντησε ότι αυτό έχει προγραμματιστει.

Ηλ. Μπουκοβάλας . Δημ Σύμβουλος Σαρωνικού (37ο min) Για την παρουσία Γιατρού και στην Π Φώκαια

Ακολουθούν τοποθετήσεις των Συντονιστών ΚΥ Καλυβίων και Λαυρίου (38o min- 50o min) και ερωτήσεις και τοποθετήσεις και άλλων πολιτών και αιρετών.

Δ Κατσούλης Δημοτικός Σύμβουλος Καλυβίων (52min) για την λειτουργία του κόμματος και την στήριξη στις τοπικές Οργανώσεις.

Ο Αν Υπουργός απάντησε στο τέλος συνολικά. έχει ενδιαφέρον όμως να δείτε όλη την συζήτηση καθώς ο Παύλος Πολλάκης σε κάθε απάντηση έκανε και την κατάλληλη πολιτική ανάλυση.

Προσοχή το video δεν είναι διαθέσιμο ακόμα καθώς βρίσκεται υπό επεξεργασία στο Youtube

Πηγή : paraktios.gr