«Πόσα είναι πλέον τα αποθεματικά της ΚΕΔΕ», ρώτησε ο υπουργός Εσωτερικών τον Γιώργο Πατούλη και τον κατηγόρησε για προσωπική προβολή με χρήματα των φορολογουμένων. Είσαι λαϊκιστής και ψεύτης, απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και κατηγόρησε τον κ. Σκουρλέτη ότι παρακρατά πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, μια ημέρα μετά από τη θυελλώδη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το νομοσχέδιο του Κλεισθένη.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Πατούλη ότι ασκεί αντικυβερνητική πολιτική με τα λεφτά των φορολογουμένων για λόγους προσωπικής προβολής και πρόσθεσε ότι η ΚΕΔΕ, «δεν αποτελεί παράταξή του».

«Όταν την παρέλαβε είχε 26 εκατ. αποθεματικό, δεν ξέρω πόσα έχει τώρα» είπε ο υπουργός Εσωτερικών στον Real fm και πρόσθεσε πως υπάρχουν ανώνυμες καταγγελίες για διασπάθιση.

Άφησε μάλιστα αιχμές ότι η τακτική του κ. Πατούλη κρύβει προσωπικές στρατηγικές «για να αποσπάσει την συμφωνία του προέδρου της ΝΔ για να είναι υποψήφιος στο δήμο Αθηναίων». «Παντού τον βλέπω, στα συλλαλητήρια, στα γκαλά, στη Νέα Υόρκη, στον Ιατρικό Σύλλογο με την αυτοδιοίκηση δεν ξέρω πότε ασχολείται», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Λέει ψέματα και παρακρατεί πόρους των τοπικών κοινωνιών

Για λαϊκισμό και ψεύδη κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.

«Συνηθίζει να μιλάει πάντα μόνος του και να λέει ψέματα. Τη διαδικασία της αυτοδιοίκησης την ονόμασε προσωπική προβολή», είπε ο κ. Πατούλης και κάλεσε με τη σειρά του τον υπουργό να απαντήσει «πόσα έχει χαλάσει» η κυβέρνηση για προπαγάνδα.

Σχετικά με τα αποθεματικά της ΚΕΔΕ κατηγόρησε την κεντρική διοίκηση και τον Πάνο Σκουρλέτη προσωπικά ότι παρακρατούν τους πόρους που εισπράττουν από τους πολίτες για την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν τους δίνουν στην ΚΕΔΕ.

«Η ΚΕΔΕ λειτουργεί όπως όλα τα χρόνια, για την αυτοδιοίκηση, παρά το ότι η κεντρική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί με αυταρχισμό και μονοκρατορία», είπε ο κ. Πατούλης.

Επεσήμανε ότι έχει εκλεγεί τρεις φορές με απόλυτη πλειοψηφία και κάλεσε τον κ. Σκουρλέτη να λογικευτεί γιατί «με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα πράγματα θα συμπαρασύρει το ΣΥΡΙΖΑ στην ανυπολοψία όλης της κοινωνίας».

Η χθεσινή κόντρα Σκουρλέτη — Πατούλη στη Βουλή

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για τον Κλεισθένη.

Ο κ. Πατούλης ζητούσε επιτακτικά από τον υπουργό περισσότερα χρήματα και προσωπικό για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο υπουργός Εσωτερικών τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί τα λεφτά των δήμων για αντικυβερνητικη προπαγάνδα κατά του Κλεισθένη, προκαλώντας την οργή του κ. Πατούλη.