Ο Δήμος Κρωπίας και το ΝΠΔΔ Σφηττός σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας,  τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κορωπίου, τον σύλλογο Αγίου Γεωργίου και τους αθλητικούς συλλόγους, ακαδημίες Ποδοσφαίρου ΑΟΚ και ΝΑΟ Κέκρωψ πραγματοποίησαν την, Κυριακή 29 Απριλίου 2018, κεντρική δράση στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής διοργάνωσης «Let’s Do it 2018» στην παραλιακή περιοχή Αγίας Μαρίνας στις 11:30π.μ με σημείο εκκίνησης τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟ Κέκρωψ στην παραλία Αγίας Μαρίνας.

Είχαν προηγηθεί τοπικές δράσεις το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στον Καρελλά από τον σύλλογο Καρελλά και το Κατηχητικό σχολείο Ι.Μ Αγίου Φανουρίου και το πρωί της Κυριακής 29 Απριλίου στη θέση «Κριεζή» από τον προοδευτικό εξ. Σύλλογο Αγίας Μαρίνας. Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης συγχαίρει όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν στην κεντρική δράση, τους δύο συλλόγους, Καρελλά,  Αγίας Μαρίνας και το Κατηχητικό Σχολείο Ι.Ν Αγίου Φανουρίου Καρελλά για τις πρωτοβουλίες τους. Ιδιαίτερα- όπως σημειώνει ο Δήμαρχος-ο επιμελής καθαρισμός του χώρου, η διαγράμμιση του χώρου μπάσκετ στη θέση «Κριεζή» ήταν υποδειγματικός από τον σύλλογο της Αγίας Μαρίνας και  πρέπει να το επισημάνουμε.Τους αξίζουν συγχαρητήρια.Ενώ ο σύλλογος Αγίου Γεωργίου με τις αποψιλώσεις που πραγματοποίησε και τις συνεχείς ενέργειές του για τον καθαρισμό της περιοχής του,  αξίζει να τον μνημονεύσουμε και να τον συγχαρούμε.

Η κεντρική δράση επικέντρωσε σε καθαρισμoύς στην παραλιακή περιοχή  της Αγίας Μαρίνας, από π.Αγίας Μαρίνας έως π. Αγίου Δημητρίου. Επίσης, τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας και της Εθελοντικής Ομάδας μοίραζαν έντυπο υλικό με οδηγίες προστασίας και αυτοπροστασίας για τη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου 2018-31 Οκτωβρίου 2018).

Από την αξιολόγηση των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν στην κεντρική δράση συνάγονται τα εξής : Συλλέχθηκαν πολλά πλαστικά καλαμάκια, πλαστικά πώματα και κάθε λογής πλαστικό (ποτηράκια κ.α) αναδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας. Ειδικά, η παραλία Αγίας Μαρίνας παρότι έχει καταστήματα εστίασης, προσωπικό,  συλλόγους αλλά και σημεία συλλογής απορριμμάτων εξακολουθεί να έχει προβλήματα ενώ συμβολή έχουν και οι καιρικές συνθήκες και το νότιο ρεύμα που πολλές φορές κυριαρχεί  και εναποθέτει πλήθος πλαστικών απορριμμάτων από τον Σαρωνικό Κόλπο, τα γύρω νησιά και την περιοχή της Αν.Πελοποννήσου κ.α Πολλά πάλι ήταν τα σημεία που υπήρχαν περιττώματα σκύλων σε αρμυρίκια και σε υψηλά σημεία στις παραλίες. Η παραλία Αγίου Δημητρίου ήταν αρκετά καθαρή και το μόνο πρόβλημα που εντοπίστηκε ήταν 6-7 σακούλες με οικοδομικά υλικά στον περιβάλλοντα χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δεξιά πλευρά της παραλίας (που είναι στο Σχέδιο Πόλεως Αγίας Μαρίνας- Πολεοδομική Ενότητα 3) σύντομα θα γίνουν ήπιες παρεμβάσεις ανάπλασης που θα αναδείξουν την περιοχή (σ.σ το θέμα θα απασχολήσει το Δ. Σ Κρωπίας σήμερα,  Τετάρτη 2 Μάιου 2018).

Η δράση στον Καρελλά (Σάββατο 28.04.2018) απέδωσε τα ακόλουθα: Απομακρύνθηκαν  με 10 δρομολόγια, μπάζα και κλαδιά από τις οδούς Λήμνου, Χαλιδώνος, Πελλήνης, Καρελλά, Ιωάννου Μεταξά, και Κολοκοτρώνη και καθαρίστηκε ο περιβάλλοντας χώρος με τη βοήθεια της υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Κρωπίας και τη συνδρομή του συλλόγου την εβδομάδα 23-27 Απριλίου 2018. Έγινε αποψίλωση του κεντρικού δρόμου από την εκκλησία Άγιος Φανούριος έως και την παιδική χαρά. Μαζεύτηκαν τα σκουπίδια σε όλο το μήκος του κεντρικού δρόμου του Καρελλά και του Άνω Καρελλά, καθαρίστηκε το δάσος Γραμματικού, οργανώθηκαν παιχνίδια για τα παιδιά και γιορτή για τα ΚΑΠΗ Παιανίας και Γλυκών Νερών που συμμετείχαν.

Στην κεντρική δράση συμμετείχαν από το Δ.Σ Κρωπίας, φορείς και συλλόγους : ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης , ο πρόεδρος του Δ.Σ Σφηττός Αντώνης Κορωνιάς, ο πρόεδρος του Δ. Σ Κρωπίας Νίκος Γιαννάκος, οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης, Θοδωρής Γρίβας, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Δημήτριος Πιέτρης, Αγγελική Λάμπρου-Μαρκαντώνη, Κώστας Κιούσης, τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας και της Εθελοντικής Ομάδας, Σπύρος Κοσμάς, Πέτρος Λάιος, Ιωάννης Κατιμερτζόγλου οι, Άρης Θεοχάρης και ο Δημήτρης Γκίκας από τον Κυνηγετικό Σύλλογο, ο πρόεδρος του ΑΟΚ κ. Παναγιώτης Λιακούτσης, η Μελίνα Χριστοφαρίδου από τις ακαδημίες ΑΟΚ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου, Σωκράτης Ψαρράς, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Αμπελώνα,  ο πρόεδρος, Αντώνης Πουλάκης και ο Νίκος Λιακουτσής και ο Γεώργιος Καμνής από τον ΝΑΟ Κέκρωψ.