Η επέκταση της Αττικής οδού στο Λαύριο και στη Ραφήνα, της Ιόνιας οδού από τον κόμβο της Εγνατίας οδού ώς την Κακαβιά, καθώς και η σύνδεση των δύο αυτοκινητόδρομων της Πελοποννήσου (Κορίνθου-Πατρών και Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας) με την κατασκευή του τμήματος Καλαμάτα-Τσακώνα-Πύργος περιλαμβάνονται στα μεγαλόπνοα σχέδια του υπουργείου Υποδομών για την αναθεώρηση των παλιών συμβάσεων.

Η χρηματοδότηση των νέων έργων θα γίνει με χρονική επέκταση των παραχωρήσεων, ενώ ο βασικός στόχος είναι ο επαναπροσδιορισμός των τιμών των διοδίων και τα εκπτωτικά τιμολόγια για μόνιμους κατοίκους σε περιοχές που βρίσκονται δίπλα σε αυτοκινητόδρομους και δεν υπάρχει εναλλακτικό τοπικό δίκτυο.

 

Έργα στην Αττική

Προβλέπονται η βελτίωση της Αττικής οδού από τον κόμβο της Δουκ. Πλακεντίας ώς την έξοδο προς την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, η ενίσχυση των κόμβων Μεταμόρφωσης και Λεονταρίου, καθώς και η δημιουργία υποδομών μετεπιβίβασης στον σταθμό του Προαστιακού στο Κορωπί.

Η Δυτική Περιφερειακή Υμηττού θα επεκταθεί ώς τη Ραφήνα, σε συνδυασμό με τη συνέχιση της γραμμής του Προαστιακού ώς τη Ραφήνα και το Λαύριο.

Θα υπάρχει επίσης απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου με τη Ραφήνα και θα αναβαθμιστεί ο οδικός άξονας Σταυρού-Λαυρίου, που θα συνδυαστεί με συμπληρωματικά έργα στο λιμάνι.

Τα έργα στην Αττική συγκεκριμενοποιούνται σε απόφαση του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, με την οποία ορίζεται επιτροπή υψηλόβαθμων υπηρεσιακών στελεχών που θα επεξεργαστεί τις παρεμβάσεις.

Έχει ενδιαφέρον ότι στους σχεδιασμούς του υπουργείου δεν περιλαμβάνονται η αστική λεωφόρος Αργυρούπολης, με την οποία θα συνδεθεί η Δυτική Περιφερειακή Υμηττού με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του σταθμού του Μετρό στο Ελληνικό, ούτε η επέκταση της λεωφόρου Κύμης ώς τις Αχαρνές.

 

Αντιπλημμυρικά έργα

Με άλλη υπουργική απόφαση, η κοινοπραξία των εταιρειών «Ακτωρ» και «J+Ρ Αβαξ», που έχει κατασκευάσει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, αναλαμβάνει να εκπονήσει χωρίς αμοιβή τις μελέτες για δέκα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχαν περιληφθεί στη σύμβαση του 2007.

Αφορούν κυρίως την προστασία της Καλαμάτας και του αεροδρομίου από τις πλημμύρες, που θα περιληφθούν στην αναθεώρηση της σύμβασης.

Με άλλη απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη επισημοποιείται η αντικατάσταση της κοινοπραξίας «Αναστηλωτική», «Ελληνική Υδροκατασκευή» και «Τοξότης» από την «Ακτωρ» στα έργα αναβάθμισης του οδικού άξονα που συνδέει την Καλλονή με το Σίγρι της Λέσβου. Η σύμβαση, με προϋπολογισμό 39,51 εκατ. ευρώ, είχε υπογραφεί τον Σεπτέμβριο του 2012 με δέσμευση να ολοκληρωθούν τα έργα σε τρία χρόνια.

Από τον Ιανουάριο του 2014 το υπουργείο είχε δώσει διαδοχικές παρατάσεις και στις αρχές του χρόνου εγκρίθηκε συμπληρωματική σύμβαση 12,85 εκατ. ευρώ.

Η αντικατάσταση έγινε έπειτα από δήλωση της κοινοπραξίας (2/5/2008) ότι «αδυνατεί να περατώσει το έργο» επικαλούμενη τα… capital controls και δυσχέρειες χρηματοδότησης. Η «Ακτωρ» αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές και να ολοκληρώσει το έργο, μαζί με την «Αναστηλωτική» που παραμένει στην κοινοπραξία.

Η εταιρεία «Τοξότης» του ομίλου Καλογρίτσα έχει κηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος για τέσσερις από τις συνολικά οκτώ εργολαβίες του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρας-Πύργου, που εξασφάλισε πρόσφατα έγκριση από τις Βρυξέλλες.

Οι συμβάσεις έχουν αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια θα κληθούν οι εργολάβοι να τις υπογράψουν αφού προσκομίσουν τις προβλεπόμενες εγγυητικές.

Σε περίπτωση αδυναμίας θα κληθούν να την αντικαταστήσουν οι εταιρείες που πήραν τις δεύτερες θέσεις στους διαγωνισμούς.

 

Συντάκτης: Χαρά Τζαναβάρα – efsyn.gr