Στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, χθες Δευτέρα 4/12/2017.
Ο χώρος του ΤΠΠΛ για την κορύφωση των εκδηλώσεων εορτασμού δεν επιλέχθηκε τυχαία, αλλά αποτελεί ένα χώρο με πολλαπλές σημάνσεις για τη Σχολή, αφού μετά τη διακοπή των μεταλλευτικών εργασιών στην πόλη του Λαυρίου, οι καθηγητές της Σχολής Μεταλλείων- Μεταλλουργών οραματίστηκαν την αξιοποίηση των παλιών βιομηχανικών εγκαταστάσεων με ένα διττό στόχο: αφενός τη βελτίωση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας και αφετέρου τη διάσωση της πολύτιμης βιομηχανικής κληρονομιάς.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς στον χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε πως:
«Ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με το Πολυτεχνείο, δουλεύοντας από κοινού μελέτες και ουσιαστικά projects. Η σχέση της πόλης μας με τη Μεταλλεία και τη Μεταλλουργία είναι άμεσα συνυφασμένη. Το Λαύριο αναγεννήθηκε τον 19ο αιώνα ως μεταλλευτική πόλη. Οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας έζησαν μια ζωή στα μεταλλεία και στη μεταλλουργία. Ήταν οι άνθρωποι πίσω από τη βιομηχανία των πρώτων υλών της χώρας για αρκετές δεκαετίες, ο παραγωγικός της στύλος. Η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, πέραν του εξαίρετου εκπαιδευτικού έργου της, είναι ίσως ο μοναδικός φορέας που συμβάλει σταθερά στην προστασία και την προβολή του Λαυρίου ως γενέτειρας πόλης της σύγχρονης μεταλλευτικής δραστηριότητας, καθώς και στην  ανάδειξη της διαχρονικής συμβολής της.»
Φωτογραφία από αριστερά : o Αντιπρύτανης του ΕΜΠ κος Ευάγγελος Σαπουντζάκης , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων κος Αθανάσιος Κεφάλας, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημήτρης Λουκάς, ο Πρύτανης του Ε.Μ.Π. κος Ιωάννης Γκόλιας και ο Kοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π. κος Δημήτρης Καλιαμπάκος.
Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας