Έναρξη Σεμιναρίου Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτική Εφήβων: “Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός Πυξίδα Ζωής” στη ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ

Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ πραγματοποιεί για 3η χρονιά το σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής εφήβων με τίτλο: «Ο επαγγελματικός προσανατολισμός πυξίδα ζωής», με στόχο να βοηθήσει τους εφήβους να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ώστε να επιλέξουν σωστά ένα επάγγελμα που θα αποτελέσει την αφετηρία μιας επιτυχημένης σταδιοδρομίας.

Ο Επαγγελματικός  Προσανατολισμός είναι απαραίτητος για την σταδιοδρομία των νέων.  Αποτελεί μια εξελικτική διαδικασία όπου μέσω της Συμβουλευτικής που εφαρμόζει και των διαφόρων ψυχομετρικών εργαλείων που χρησιμοποιεί, βοηθά τους εφήβους  να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους, τα ενδιαφέροντά τους, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους, να μάθουν να αναζητούν, να επιλέγουν και να σταθμίζουν τη σωστή πληροφορία, να παίρνουν αποφάσεις και να αντιμετωπίζουν ομαλά και προς όφελός τους τις μεταβάσεις της ζωής τους.

Παράλληλα μέσω του επαγγελματικού προσανατολισμού οι νέοι έρχονται σε επαφή με πλήθος επαγγελματικών επιλογών, γνωρίζουν τις προοπτικές που τους διασφαλίζει κάθε μία από αυτές, αλλά και αντιλαμβάνονται έγκαιρα το πόσο ανταγωνιστική είναι η αγορά εργασίας. Οι νέοι κατανοούν επίσης την αξία της σωστής επιλογής σπουδών και κατάρτισης, προκειμένου να διεκδικήσουν με αξιώσεις το επάγγελμα που επιθυμούν. Συνειδητοποιούν, τέλος, την ανάγκη της διαρκούς επιμόρφωσης στο επιλεχθέν αντικείμενο για κάθε επαγγελματία, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τη συνεχώς εξελισσόμενη τεχνογνωσία και να υιοθετούν εγκαίρως τις νέες μεθόδους, που θα τους διασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή επαφή με την επαγγελματική τους επιλογή και θα τους καταστήσουν αποτελεσματικότερους και πιο παραγωγικούς.

Το σεμινάριο θα υλοποιείται σε ομάδα εφήβων της Γ’ Γυμνασίου και Α’ και Β’ Λυκείου από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 και κάθε Πέμπτη 19:30-21:30 στο χώρο της ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ Κερατέας (Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου 55). Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Μιχάλης Πετεβής, Πιστοποιημένος  Σύμβουλος Καριέρας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με πολυετή πείρα. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 6984912459 και 6984614675.