Μετά την ανατροπή ότι ο ανθρώπινος σκελετός που βρέθηκε στο Σούνιο ανήκε σε γυναίκα, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την ιστορία – θρίλερ. Ποια σενάρια εξετάζει η αστυνομία.

Ο ιατροδικαστής και ο ανθρωπολόγος, ανέτρεψαν την αρχική εκτίμηση ότι επρόκειτο για γυναίκα. Επιπλέον, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να τεμαχίστηκε η σορός πριν τοποθετηθεί στο σακβουγιάζ. Στο κρανίο υπήρχαν μακριές τρίχες, από τις οποίες θα γίνει μιτοχονδριακή ανάλυση για την εξαγωγή DNA. Έτσι εκτιμάται ότι ο άντρας στον οποίο τελικά ανήκει ο σκελετός είχε μακριά μαλλιά.

Τα σενάρια

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αλλά και το σενάριο του αιφνίδιου θανάτου. Στη δεύτερη περίπτωση, πιθανόν κάποιοι που βρίσκονταν με το θύμα να ήθελαν να το εξαφανίσουν, προκειμένου να μην ενοχοποιηθούν για τον θάνατό του.

Αναζητώντας την ταυτότητα του θύματος, αστυνομικοί εξετάζουν περιπτώσεις εξαφανίσεων έως το 2013, με στόχο να λάβουν δείγματα DNA από συγγενείς αυτών των ατόμων.

 

Δηλώσεις του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων

Το πρώτο βήμα θα γίνει στο εργαστήριο ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου μεταφέρθηκαν τα ανθρώπινα οστά. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται οι εκτιμήσεις των ανθρωπολόγων.

Κάποια ίχνη φθοράς στα οστά ίσως να έχουν προκληθεί με βίαιο τρόπο. Παράλληλα όμως μπορεί να δικαιολογούνται από τον χρόνο παραμονής στον χώρο που βρέθηκαν, ή από τραυματισμό του θύματος εν ζωή.

Επίσης, δίπλα στον σάκο βρέθηκαν δύο αλλοιωμένες πιστωτικές κάρτες και θα γίνει προσπάθεια ανάκτησης των στοιχείων τους.

Υπενθυμίζεται ότι το μακάβριο εύρημα ήρθε στο φως το μεσημέρι της Πέμπτης. Το σάκο με τα οστά εντόπισε κάτοικος της περιοχής.