Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας νόθευαν και διακινούσαν ναρκωτικά στην Ελληνική Επικράτεια.

Συνελήφθησαν έπειτα από ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση στο Μαρκόπουλο και στην Ελευσίνα, έξι Αλβανοί, ηλικίας από 28 έως 50 ετών και μία 30χρονη Ελληνίδα.

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση ατόμων στην νόθευση και επανατυποποίηση ποσοτήτων ηρωίνης καθώς και μετά από εκτεταμένες έρευνες εξακριβώσεων, διασταυρώσεων στοιχείων και δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων, επετεύχθη ο εντοπισμός τους και εξακριβώθηκαν οι ρόλοι τους.

Συγκεκριμένα, τέσσερις εκ των δραστών εντοπίσθηκαν στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου να μεταφέρουν οργανωμένα με ένα αυτοκίνητο ως προπομπό, και ένα δεύτερο αυτοκίνητο ως κύριο μέσο μεταφοράς, ποσότητα ηρωίνης, που ήταν τοποθετημένη σε ειδική κρύπτη στο ταμπλό. Οι υπόλοιποι δράστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Μαρκόπουλο και στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης ποσότητες ναρκωτικών.

Ως προς τον τρόπο δομής της οργάνωσης, αρχηγικό ρόλο είχε ο 50χρονος ο οποίος εισήγαγε την ηρωίνη από την Αλβανία, την νόθευε και στην συνέχεια την αποθήκευε προσωρινά σε διάφορους χώρους στο Μαρκόπουλο.

Ακολούθως, ο 31χρονος με τον 34χρονο την απέκρυπταν σε διάφορα σημεία πλησίον του καταυλισμού στην θέση Νταμάρια Μαρκοπούλου, και αναζητούσαν διακινητές, ενώ τέλος οι υπόλοιποι ήταν υπεύθυνοι για την ανεύρεση πελατών.

Συνολικά, από τις έρευνες σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ηρωίνη βάρους 1.028 γραμμαρίων, υγρή μεθαδόνη βάρους 130 γραμμαρίων, 1.990 ευρώ, 3 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 8 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.