Επί της οδού Σκιάθου στο Λαγονήσι της Αττικής το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν τα 9 κουτάβια που κάποιος πέταξε σ’ έναν κάδο σκουπιδιών για να τα ξεφορτωθεί.

Το κλάμα των μωρών άκουσαν φιλόζωοι οι οποίοι και έβγαλαν τα πέντε σκυλάκια που είχαν επιζήσει από τα σκουπίδια καθώς είχαν καταφέρει να σκαρφαλώσουν πάνω από τα απορρίμματα. Οι φιλόζωοι αδειάζοντας τον κάδο διαπίστωσαν πως ακόμα τέσσερα κουτάβια ήταν πεταμένα εκεί αλλά νεκρά, κάτω από τα μπάζα μαζί με τα οποία κάποιος τα ξεφορτώθηκε για να απαλλαγεί από το «πρόβλημα».

Η Μαριάννα Ρίζου που ενημερώθηκε για το έγκλημα κάνει έκκληση για να βρεθούν εκείνοι που μπορούν να τα αναθρέψουν. Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr τα κουτάβια μεταφέρθηκαν προσωρινά σε μια σκυλίτσα που έχει κατεβάσει γάλα, εντούτοις αύριο θα γνωρίζουμε αν τελικά επιβίωσαν. Αν μπορείτε να βοηθήστε για την υπεύθυνη φροντίδα των κουταβιών επικοινωνήστε με την κα Ρίζου μέσω facebook εδώ.

Αν γνωρίζετε ποιος από τη γειτονιά είχε σκυλίτσα που γέννησε και δεν έχετε δει τα κουτάβια ενημερώστε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.