Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο

Η βρετανική τηλεοπτική μίνι σειρά του BBC «The Little Drummer Girl» (Η Μικρή Τυμπανίστρια) ολοκλήρωσε με επιτυχία 24 μέρες γυρισμάτων στη χώρα μας. Βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Τζον Λε Καρέ και με τον Παρκ Τσαν Γουκ του «Oldboy» στην καρέκλα του σκηνοθέτη, αρχικά αντιμετώπισε γραφειοκρατικά εμπόδια στα γυρίσματά της στο Σούνιο, αλλά όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

Η εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεση παραγωγής στην Ελλάδα είναι η Faliro House Productions Α.Ε. Το συνεργείο αποτελούσαν 165 μέλη από την Ελλάδα και 98 μέλη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα γυρίσματα στην Ελλάδα έγιναν σε Αθήνα, Ελευσίνα, Κινέτα, Ακρόπολη και στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η Ελευσίνα χρησιμοποιήθηκε για να αναπαραστήσει το Λίβανο και η Νίκαια την Παλαιστίνη (!). Γυρίστηκαν επίσης σκηνές που «έδειχναν» Ρώμη και Γιουγκοσλαβία.

«Η κινηματογράφηση του ‘The Little Drummer Girl’ στα ίδια ακριβώς σημεία που περιγράφονται στο βιβλίο του Τζον Λε Καρρέ ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Το ανεκτίμητο προνόμιο των γυρισμάτων σε τόσο σημαντικές, ιστορικά και πολιτιστικά, τοποθεσίες, όπως η Ακρόπολη ή ο ναός του Ποσειδώνα, δύσκολα αποτιμάται. Η Ελλάδα, γενέτειρα του δράματος στη Δύση, προσφέρει στους κινηματογραφιστές έναν καμβά μοναδικής απήχησης και, για μένα, αποτελεί το τέλειο μέρος για να αφηγηθώ την ιστορία του Τσάρλι», δήλωσε ο σκηνοθέτης περιγράφοντας την εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Φλόρενς Πιου («Λαίδη Μάκβεθ»), Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ («Big Little Lies») και Μάικλ Σάνον («Η Μορφή του Νερού») και η προβολή της είναι προγραμματισμένη για το φετινό φθινόπωρο.

Σχόλια μέσω facebook