Ο κυβερνήτης ενός ιστιοφόρου έχασε τη ζωή του στην θαλάσσια περιοχή του όρμου Σουνίου, όταν έπεσε στη θάλασσα μετά από ανατροπή της βοηθητικής λέμβου του σκάφους.

Το πρωί της Δευτέρας ενημερώθηκε για το περιστατικό η Λιμενική Αρχή Λαυρίου και άμεσα στη θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το πλήρωμα του οποίου εντόπισε το αγκυροβολημένο ιστιοφόρο ”ASTRAVI” με επιβαίνοντες δύο αλλοδαπούς και τον 71χρονο αλλοδαπό κυβερνήτη του στην επιφάνεια της θάλασσας, χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο άνδρας περισυλλέγη με τη συνδρομή του σκάφους ”SEA SOS” που είχε παράλληλα σπεύσει στο σημείο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη στεριά, από όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο «Ασκληπιείο» νοσοκομείο. Έκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Σύμφωνα με δήλωση των άλλων δυο επιβαινόντων στο ιστιοφόρο, ο 71χρονος επέβαινε στη βοηθητική λέμβο του ”ASTRAVI” όταν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αυτή ανατράπηκε, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στη θάλασσα. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.