Με επιτυχία υλοποιήθηκε η δεύτερη διανομή του προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ανατολική Αττική

Η «Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής» στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών της περιοχής.        

Με επιτυχία υλοποιήθηκε από την «Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής» η δεύτερη διανομή του Προγράμματος για τον μήνα Ιούλιο, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας. Στην Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής συμμετέχουν συνολικά 13 Δήμοι και συγκεκριμένα οι Δήμοι Σαρωνικού (επικεφαλής εταίρος), Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού.

 

Η δεύτερη διανομή ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018. Ο αριθμός των ωφελούμενων ανήλθε στους 14.300 και τα είδη που διανεμήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ήταν είδη παντοπωλείου, ωπωρολαχανικά, βρεφικές τροφές, κοτόπουλο, κρέας είδη προσωπικής υγιεινής για ενήλικες και παιδιά, καθώς και είδη οικιακής καθαριότητας.

 

Μέχρι στιγμής, για το 2018 η Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε 2 διανομές τροφίμων και ειδών παντοπωλείου (Ιούνιο και Ιούλιο), με τους ωφελούμενους από το πρόγραμμα να ανέρχονται συνολικά σε 14.300.

 

H Κ.Σ. Ανατολικής Αττικής προγραμματίζει τη συνέχιση της τροφοδοσίας των ωφελουμένων, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, και Νοέμβριο 2018, μέσω των δράσεων που χρηματοδοτεί το ΤΕΒΑ, καθώς και με την υλοποίηση υποστηρικτικών και συμβουλευτικών δράσεων για άτομα από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.  

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιουλίου, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαρωνικού, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Απολογισμός Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) και Παρουσίαση Νέων Δράσεων» από την Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Σαρωνικού κ. Σταμάτης Γκίνης και ο Τεχνικός Σύμβουλος για θέματα του ΤΕΒΑ  κ. Δημήτρης Σοφούλης.

 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των στελεχών των δήμων και των χρηστών του προγράμματος του ΤΕΒΑ για, τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, καθώς και για αυτές που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα.

Επίσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα που επετεύχθησαν στις πρώτες διανομές, προβλήματα που παρουσιάστηκαν και λύσεις που δόθηκαν, καθώς και οδηγίες για την αποτελεσματικότερη χρήση της εφαρμογής των TABLET. Τέλος, ενημερώθηκαν για τις αλλαγές που θα εμφανιστούν στα Tablets στις επόμενες διανομές.

 

Υλοποίηση της Συνοδευτικής Δράσης «Βιωματικά Εργαστήρια σχετικά με το Περιβάλλον»

Τέλος, με μεγάλη επιτυχία, υλοποιήθηκαν τα 10 Βιωματικά εργαστήρια σχετικά με το περιβάλλον, που ανήκαν στις Συνοδευτικές Δράσεις του ΤΕΒΑ

Η ομάδα στόχος ήταν νήπια και παιδιά δημοτικού σε πέντε δήμους της Κοινωνικής Σύμπραξης ως εξής:

Δήμος Σαρωνικού. Δύο Εργαστήρια, στις 16  και 17/7/2018

Δήμος Μαρκόπουλου – Μεσογαίας. Δύο  Εργαστήρια στις 18 και 19/7/2018

Δήμος Κρωπίας. Δύο  Εργαστήρια στις 20 και 23/7/2018

Δήμος Λαυρεωτικής. Δύο  Εργαστήρια στις 24 και 26/7/2018 και

Δήμος Αχαρνών. Δύο  Εργαστήρια στις 25/7/2018 σε διαφορετικές ώρες.

 

Η Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής κοντά στους πυρόπληκτους.

Με σκοπό την υποστήριξη των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν δήμους της Ανατολικής Αττικής, η Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής ανέλαβε την πρωτοβουλία και με τη σύμφωνη γνώμη του  ΕΙΕΑΔ, προσέφερε στον Δήμο Μαραθώνα τα αδιάθετα υπόλοιπα σε τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης από τη διανομή του δήμου Παλλήνης, που έγινε στις 24/7/2018.

 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, κ. Γιώργος Σωφρόνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

 

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, θεωρούμε καθήκον μας να βρεθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που δοκιμάζονται. Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν είναι κοινός. Το ίδιο και η προσπάθεια να στηρίξουμε όσους έχασαν, μέσα σε μια νύχτα, τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

 

Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να διαθέσουμε άμεσα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Δήμο Μαραθώνα, για την ανακούφιση των πληγέντων. Τόσο ως Σύμπραξη, αλλά και κάθε Δήμος ξεχωριστά, θα συνεχίσουμε και στο επόμενο διάστημα να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, μέχρι οι συνάνθρωποί μας να καταφέρουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.