Η φωτογραφία είναι μεταγενέστερη της καταστροφής της πόλης στις 9 Οκτωβρίου 1944 και παρουσιάζει την σημαία τραυματιών, θυμάτων πολέμου και κατοχής Κορωπίου, της ομώνυμης ένωσης, που ιδρύθηκε για την υποστήριξη όλων των δεινοπαθούντων. Η σημαία σήμερα κοσμεί το Δημαρχείο της πόλης.

Η Ομάδα Ιστορικής Έρευνας Κορωπίου,  μετά την πραγματική διάσταση, που έδωσε για το ΄΄Ολοκαύτωμα της πόλης μας την 9η Οκτωβρίου 1944΄΄, με μία σημαντική παρουσίαση – σταθμό στη νεώτερη ιστορία των Μεσογείων, την παραμονή της 73ης επετείου , προχώρησε στη δημιουργία ενός ιστολογίου με τον τίτλο «Κορωπί, Ιστορίες Πολέμου και Κατοχής» (https://koholocaust.blogspot.gr).

Σκοπός της δημιουργίας του εν λόγω ιστολογίου, είναι η ενημέρωση των κατοίκων της πόλης μας και όχι μόνο, η δυνατότητα ηλεκτρονικής και γρήγορης επικοινωνίας με τους παραπάνω και η καταχώρηση οποιονδήποτε πληροφοριακών στοιχείων και από οποιονδήποτε, σχετικά με τον τίτλο του ιστολογίου, ώστε να αποτελέσουν μία “δεξαμενή” ιστορικής μνήμης για την κατοχή και την αντίσταση στο Κορωπί και γενικότερα για την ιστορία του τόπου μας.