Το φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει το άγριο βασανισμό ενός σκύλου φέρνει στη δημοσιότητα το Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας «ΠΡΟΚΡΙΣ» καθώς το συγκεκριμένο ζώο εντοπίστηκε στα τέλη Ιουνίου με το ένα πόδι του κυριολεκτικά λιωμένο, ενώ το σημάδι στο πίσω αριστερό άκρο του δείχνει ότι κάποιος το είχε δεμένο με συρμάτινη θηλιά και προφανώς για καιρό.

Σύμφωνα με το σωματείο ο Δήμος Λαυρεωτικής αρνήθηκε να προσφέρει κάθε βοήθεια στο ζώο, γι’ αυτό και κάνει έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας αρχικά και του χειρουργείου στη συνέχεια.

Το «ΠΡΟΚΡΙΣ», που με μετέφερε το σκυλί στο κτηνιατρείο του Δημήτρη Παπαγεωργίου στην ανακοίνωση του στις 2 Ιουλίου εξηγεί:

«Οι εικόνες είναι σκληρές! Ενημερωθήκαμε από κατοίκους της Κερατέας ότι στο κέντρο της περιοχής, όχι σε κάποιο οικισμό, υπήρχε εάν κουτάβι όχι πάνω από 7 μηνών τραυματισμένο πολύ άσχημα με σημάδια παθητικής κακοποίησης και φοβερά υποσιτισμένο, Σήμερα βρήκαμε τον μικρό ο οποίος πονούσε και τον μεταφέραμε στο κτηνιατρείο της περιοχής μας!

Ο μικρός φοβερά ταλαιπωρημένος, με πυρετό με σηψαιμία η οποία φέρνει σε κίνδυνο την ζωή του με φαγωμένο το πίσω πόδι από τον ίδιο σκύλο προσπαθώντας να προστατέψει την ζωή του, με φανερό σημάδι ότι κάποιος το είχε δεμένο βδομάδες από το πόδι παλεύει για τη ζωή του. Δεν έχει όνομα ας τον πούμε Θέμη λοιπόν. Ξεκινήσαμε τις πρώτες εξετάσεις για να μπορέσει να γίνει το χειρουργείο. Ο Δήμος αρνήθηκε να αναλάβει το περιστατικό για άλλη μια φορά!»

Αν μπορείτε να βοηθήσετε

Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να καταθέσει χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό:

Αlpha Bank: 433-002101-036502
IBAΝ: GR96 0140 4330 4330 0210 1036 502
Όνομα δικαιούχου: Δήμητρα Βασιλοπούλου

Ή κατευθείαν στο κτηνιατρείο του Δημήτρη Παπαγεωργίου (Δημητρίου Λιούμη 5 Κερατέα) όπου νοσηλεύεται το ζώο.