ΑΠ 161/20-11-2017                        Προς : Φορείς Δυτ Αττικής, σωματεία τα μέλη, ΔΟΕ
Αλληλεγγύη στους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δυτ. Αττική
Συγκεντρώνουμε υλικά για βοήθεια
Eγκληματικές ευθύνες! Να βάλουμε τέρμα στη φονική μανία για κέρδος!

 

Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής βρίσκονται αντιμέτωποι με φονική καταστροφή που έχει κοστίσει μάλιστα δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Εν έτη 2017, αρκεί μία ισχυρή φθινοπωρινή βροχή για να αναδειχθεί η τραγική έλλειψη υποδομών και η πλήρης αδυναμία του κράτους για την εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης, προστασίας και ασφάλειας.

 

Εμείς οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε αλληλέγγυοι με τους πληγέντες των περιοχών αυτών. Καλούμε όλες και όλους να συγκεντρώσουν στα σχολεία τους και να ενημερώσουν το σωματείο άμεσα:
-σχολικά είδη, -νερό, -κουβέρτες, -ξηρά τροφή, -είδη ατομικής υγιεινής
Ειδη πρώτης ανάγκης (βρεφικά είδη, πάνες,μωρομάντηλα, εμφιαλωμένο νερό, γάλα εβαπορέ, κλινοσκεπάσματα, σεντόνια, sleeping bags, κουβέρτες, γαλότσες και αδιάβροχα για ενήλικες και ανήλικους)
για να τα προσφέρουμε ως σωματείο στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Άνθρωποι από τις πιο φτωχές περιοχές πλήττονται και πάλι! 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 2 άνθρωποι αγνοούνται, πολλοί είναι τραυματίες και εγκλωβισμένοι.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κ.Σωτηρίου» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα και Ν. Πέραμο Αττικής. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους καταστράφηκαν οι κόποι μιας ζωής από τη φονική πλημμύρα και οργανώνουμε  μαζί με άλλα σωματεία τη δράση μας για την διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης για τους πληγέντες και για ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
Οι ανθρώπινες ζωές θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους!
Η άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, τα μπαζωμένα ρέματα, ο άθλιος σχεδιασμός των εμπορευματικών και ιδιωτικών μεγάλων δρόμων, τα αποψιλωμένα δάση, φανερώνουν τη χρόνια κυβερνητική και κρατική αδιαφορία για τη Δυτική αλλά και όλη την Αττική.
Καταδικάζουμε για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, τις εγκληματικές ευθύνες της σημερινής  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μαζί και της Περιφέρειας Αττικής και των Δημοτικών Αρχών, που ενώ γνωρίζουν τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, ιεραρχούν και υλοποιούν έργα και υποδομές που αποφασίζονται με βάση την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι με πυξίδα τις ανάγκες για την αξιοπρεπή ζωή των λαϊκών εργατικών οικογενειών. Τα αντιπλημμυρικά έργα τα αντιμετωπίζουν ως κόστος, δεν τα επιλέγουν γιατί δεν είναι ανταποδοτικά, δεν είναι διόδια για να αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ κέρδη. Άλλωστε γι  αυτό και δεν τα χρηματοδοτεί η ΕΕ.
Η εστίαση στα ακραία καιρικά φαινόμενα και η λογική ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά είναι προκλητική και εξοργιστική! Δεν πρέπει να συνηθίζουμε! Δεν πρέπει να αποδεχόμαστε την απώλεια της ζωής ως φυσικό φαινόμενο. Η απώλεια της ανθρώπινης ζωής από καιρικά φαινόμενα φέρνει στο φως με τον πιο τραγικό τρόπο το ερώτημα: «Ποια ανάπτυξη, για ποιους, με τι χαρακτηριστικά και για ποιες ανάγκες;».

 

Απαιτούμε και διεκδικούμε:
Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.
Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών, σε περιουσίες και μικρές επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%).
Μέριμνα για συναδέλφους πρόσφυγες και μετανάστες που μένουνε σε “παραπήγματα” στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μάνδρας και της Μαγούλας.
Ενίσχυση του Θριάσιου Νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων. Δημιουργία αντίστοιχων Κέντρων Υγείας σε Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Νέα Πέραμο και Μαγούλα.
Κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Κανείς εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του να μη θεωρηθεί αδικαιολόγητος απών από την εργασία του και να καταβληθούν κανονικά μεροκάματα και ένσημα.
Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες και η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
Αποκλειστικά δωρεάν και με ασφάλεια μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Ειδικά στην Νέα Πέραμο όπου οι μαθητές αναγκάζονται να περπατούν αυτόν τον δρόμο “καρμανιόλα” έξω από το στρατόπεδο Πυροβολικού.
Κατάργηση διοδίων Αττικής και Εθνικής Οδού για να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των περιοχών.
Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.
Ο σύλλογος μας θα έρθει σε συνεννόηση με το σύλλογο εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής και με άλλα σωματεία για να οργανώσει τη μεταφορά της βοήθειας αλλά και να συμμετέχει σε άλλες δράσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες.