FUNτασία εν ΤΑΞΗ: Ένας νέος χώρος Φαντασίας και Έμπνευσης στο Μαρκόπουλο!

Η φιλοσοφία μας

 

Το Funτασία εν Τάξη  αποτελεί την πραγμάτωση ενός οράματος για τη δημιουργία ενός χώρου Φαντασίας και Έμπνευσης, γεμάτος ερεθίσματα με στόχο τη βιωματική μάθηση των παιδιών.                     

Κοντά μας τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εξελίξουν τις δεξιότητές τους, να υιοθετήσουν συνήθειες και εμπειρίες δημιουργικές, να κατακτήσουν την αυτονομία τους και την αυτοπεποίθησή τους, μέσα σε ένα περιβάλλον που ενισχύει την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία.

 

Οι Υπηρεσίες μας

Αναγνωστήριο :

 • Επιδίωξή μας είναι, οι γονείς να απαλλαχτούν από το άγχος της μελέτης των παιδιών τους ενώ παράλληλα οι μαθητές να ολοκληρώνουν μόνοι τους τα μαθήματά τους, πάντα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, με στόχο να έχουν περισσότερο δημιουργικό χρόνο για τον εαυτό τους αλλά και περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τους γονείς τους.

Τα τμήματα αφορούν καθημερινή 2ωρη μελέτη.

 

Εργαστήρι :

 • Παιδικό ιχνογράφημα : Τι θέλει να μας πει το παιδί μέσα από το σχέδιό του; Αυτό μας απαντά το εργαστήρι του παιδικού ιχνογραφήματος. Η ιχνογράφηση της ανθρώπινης φιγούρας, της οικογένειας, του δέντρου, των ζώων, του σπιτιού και άλλων στοιχείων, μπαίνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με στόχο την εξερεύνηση του κόσμου των παιδιών και των εμπειριών τους.

 

 • Ρομποτική : Η Εκπαιδευτική Ρομποτική  είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με δράση, στην κατανόηση μιας επιστήμης του παρόντος και του μέλλοντος. Έχει θετικές επιπτώσεις, εκτός από το γνωστικό τομέα της φυσικής, της μηχανικής, των μαθηματικών, της τεχνολογίας και στο συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση).

 

 • Παιδική Λογοτεχνία : Καλλιεργείται η αγάπη για το βιβλίο; Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ είχε πει πως δεν υπάρχει πιο πιστός φίλος από το βιβλίο. Εμείς στο FUNτασία εν ΤΑΞΗ, στηρίζουμε την παιδική λογοτεχνία καθώς αναπτύσσει αισθητικά το παιδί, απελευθερώνει και καλλιεργεί τη φαντασία του. Η ακρόαση της λογοτεχνίας και της ενεργούς συμμετοχής των παιδιών στην ανάγνωση ιστοριών είναι ιδιαίτερα ευεργετική καθώς εμπλουτίζει το λεξιλόγιό τους και διευρύνει τους γνωστικούς τους ορίζοντες, στοιχεία καθοριστικά για τη σχολική τους πορεία.

 

 

 • Atelier: Πικάσο, Νταλί, Λεονάρντο Ντα Βίντσι και……ΕΜΕΙΣ!
  Σηκώνουμε μανίκια και ταξιδεύουμε στο μαγικό κόσμο των Τεχνών. Μπαίνουμε σε μια νέα διάσταση, η οποία ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφραστούν  ελεύθερα, να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές, να «γνωρίσουν» τον εαυτό τους εκφράζοντας τις ιδέες τους, τις εμπειρίες τους και τα συναισθήματα τους και να γίνουν δημιουργοί-καλλιτέχνες έργων που θα εκπλήξουν ακόμη και τους ίδιους τους τους εαυτούς.

 

 

 

 • Μικροί επιστήμονες : Πώς γίνεται το ουράνιο τόξο; Γιατί η σκιά μου με ακολουθεί συνέχεια; Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για το πώς η σκέψη των (μικρών) παιδιών προσεγγίζει το φυσικό κόσμο. Σκοπός του συγκεκριμένου τμήματος λοιπόν, είναι η μύηση των παιδιών στο φυσικό κόσμο και ειδικότερα σε μια θεματολογία που σχετίζεται με ό,τι πολύ αργότερα τα παιδιά θα συναντήσουν στην εκπαίδευση ως Φυσική.

 

 

 

 • Σκάκι : Η μάχη των 2 βασιλείων! Οι στρατοί των δύο αντίπαλων βασιλείων, ο λευκός και ο μαύρος στρατός, μάχονται προσπαθώντας να προστατέψουν ο καθένας το βασιλιά του και να καταλάβουν το αντίπαλο βασίλειο.  Πύργοι, αξιωματικοί, ιππότες στρατιώτες όλοι μαζί φρουροί του βασιλείου τους. Ποιος θα είναι ο νικητής;; Το σκάκι έχει πολλαπλά θετικά οφέλη και  με βάση επιστημονικές μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι οι μαθητές που είχαν συστηματική ενασχόληση με το σκάκι είχαν βελτίωση στην σχολική τους επίδοση.

 

 

Ελεύθερη Δημιουργική Απασχόληση

 • Μετά την προετοιμασία των μαθημάτων και πριν την έναρξη των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, στο χρόνο της ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης τα παιδιά επιλέγουν μεταξύ atelier, δημιουργικής γραφής , χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή για σχολικές εργασίες και εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλων δημιουργικών δραστηριοτήτων:

 

 • Atelier
 • Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον υπολογιστή
 • Δημιουργική γραφή
 • έχει σαν στόχο την απελευθέρωση της φαντασίας και της δημιουργικής ικανότητας του κάθε παιδιού. Με οδηγό ποικίλες ιστορίες, κλασικά και σύγχρονα παραμύθια, ποιήματα, φωτογραφίες και άλλα πολλά θα προσπαθήσουμε να εκφραστούμε δημιουργικά και να ενισχύσουμε τη διάθεση για παραγωγή γραπτού λόγου. Έτσι, τα παιδιά: θα διαβάσουν μία ιστορία και θα την εικονογραφήσουν, θα φτιάξουν κόμικς, αφίσες, ποιήματα και τις δικές τους μοναδικές ιστορίες.

 

Διαθεματικότητα και μέθοδος Project

Ερευνώ, Ανακαλύπτω, Μαθαίνω! Στο Funτασία εν Τάξη  η μέθοδος Project πραγματώνεται μέσα από ποικίλα σχέδια εργασίας που επιλέγονται από τα μέλη της ομάδας με σκοπό να προσεγγίσουμε και να εξετάσουμε σφαιρικά το επιλεγμένο κάθε φορά θέμα μέσα από διεπιστημονικές δραστηριότητες που βασίζονται στη φυσική, τα μαθηματικά, τη γλώσσα, τα εικαστικά, την παιδική λογοτεχνία, τη μουσική.

 

Δανειστική βιβλιοθήκη

Το FUNτασία εν ΤΑΞΗ  καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία. Παρότι δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να διαβάζουν στον άνετο χώρο μας, μπορούν επίσης μια φορά την εβδομάδα να δανείζονται από την πλούσια και διαρκώς ανανεούμενη βιβλιοθήκη μας τα βιβλία που τους ενδιαφέρουν.

 

Πάρτυ

Γενέθλια στο FUNτασία εν ΤΑΞΗ!! Ελάτε να κάνετε στο χώρο μας το πάρτυ του παιδιού σας χαρίζοντας σε αυτό και τους φίλους του όμορφες στιγμές και αναμνήσεις.

Παρέχονται υπηρεσίες Animateur και Catering κατόπιν συνεννόησης.

Σχόλια μέσω facebook