Κεραυνός εν αιθρία οι ασύλληπτες αυξήσεις ύδρευσης για τους επαγγελματίες της Κερατέας.

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους επαγγελματίες – ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Κερατέα οι νέοι λογαριασμοί ύδρευσης της ΔΕΥΑΤΗΛ καθώς καλούνται πλέον να πληρώνουν με τιμή 1,90 συν Φ.Π.Α. το κυβικό την στιγμή που έως πρότινος ίσχυε τιμή χρέωσης ανάλογη της κλίμακας οικιών.

Έτσι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι επιχειρηματίες της Κερατέας είδαν αυξήσεις της τάξεως του 100% δηλαδή διπλασιασμό της χρέωσης!

Για παράδειγμα, σε μια ενδεικτική κατανάλωση τετραμήνου της τάξης των 100 κυβικών μέτρων, μια επιχείρηση στην Κερατέα θα πλήρωνε για ύδρευση 112,56 ευρώ και για αποχέτευση 39,93 ευρώ, δηλαδή συνολικά 152,49 ευρώ

Από δω και στο εξής με το νέο τιμολόγιο η χρέωση για την ίδια κατανάλωση θα είναι 214,70 ευρώ για την ύδρευση και 88,04 ευρώ για αποχέτευση δηλαδή συνολικά 302,74 ευρώ!

Από το παράδειγμα αυτό προκύπτει δηλαδή διπλασιασμός της χρέωσης.

Και όλα αυτά σε ένα οικονομικό περιβάλλον που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, σε μια περίοδο ύφεσης για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, πόσο δε μάλλον για την πόλη της Κερατέας που καμία σύγκριση δεν υφίσταται με την τουριστική ζώνη του Λαυρίου.

Ίσως οι ιθύνοντες να πρέπει να ξαναεξετάσουν τα νέα τιμολόγια ύδρευσης και να υπάρξει μια πιο ορθολογιστική χρέωση καθιερώνοντας μια κλιμάκωση στην χρέωση αναλόγως της τοποθεσίας της επιχείρησης.