ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ,  ΜΝΗΜΗ & ΝΕΑΝΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η εκδήλωση αποφοίτησης μαθητών Δημόσιας Εκπαίδευσης και βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Κορωπίου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της περιόδου 2017-2018 που διοργανώθηκε από τον Δήμο Κρωπίας στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Σφήττεια 2018 την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 κατάφερε να συγκινήσει τη σχολική κοινότητα των Λυκείων του Κορωπίου που κατέκλυσε το ανοιχτό δημοτικό θέατρο της πλ. Δεξαμενής στο Κορωπί.

Η εκδήλωση είχε ως κύρια χαρακτηριστικά:

Α) την υπόσχεση μνήμης και χρέους των μαθητών (νέων φοιτητών πλέον) του 3ου ΓΕΛ προς τον καθηγητή τους Σεραφείμ Κωνσταντίνου που έφυγε πρόωρα και απροσδόκητα τον Οκτώβριο του 2017 που εκφράστηκε με τον λόγο που εκφώνησε η Ελευθερία Κυρίτση (φοιτήτρια πλέον) εκ μέρους των συμμαθητών της τάξης της Γ΄Λυκείου 2017-2018 (επισυνάπτεται).

Β) την αισιοδοξία των επιτυχόντων, των γονέων των καθηγητών τους και της Δημοτικής Αρχής Κρωπίας– δια του Δημάρχου Κρωπίας Δημητρίου Κιούση -ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος για όνειρα πραγματικής ζωής  και εργασίας στη χώρα μας τα επόμενα έτη. Πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε τόνισε ο Δήμαρχος Κρωπίας. Ο κ.Κιούσης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι όσοι δεν πέτυχαν στις εξετάσεις δεν σημαίνει αποτυχία αλλά μια άλλη προοπτική που μπορεί να αποδειχθεί καλύτερη ενώ παρότρυνε όσους για κάποιους λόγους δεν ολοκλήρωσαν –όλων των ηλικιών- την υποχρεωτική εκπαίδευση ή θέλουν μια αλλαγή επαγγέλματος να προτιμήσουν την Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση που στο Κορωπί έχει  δομές και υποδομές (σ.σ 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ).

Στην τελετή βράβευσης προστέθηκε από φέτος ο ειδικός έπαινος «ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων 3ου ΓΕΛ και απονεμήθηκε στην Μαρία Κουρέτση (φοιτήτρια πλέον) από τον Διευθυντή του 3ου ΓΕΛ, Αλέξανδρο Βειόγλου.

 

Ο Διεθνής Αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την εκπρόσωπό του, καΕύη Αναματερού προσέφερε -για άλλη μια χρονιά- ένα σημαντικό χρηματικό βραβείο  στους αριστούχους μαθητές/τριες ως εξής :

1ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου:

  1. Θεοδώρα Χ. Σουμάλα, χρηματικό βραβείο 1000€.Εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής Ιωαννίνων με 18.817 μόρια.  
  2. Δημήτριος Σ. Ανδρέου, χρηματικό βραβείο 500€. Εισήχθη στο Τμήμα  Φαρμακευτική Αθηνών με 18.326 μόρια.  
  3. Μαρία Χ. Χριστοδούλου  χρηματικό βραβείο 500€. Εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας Αθηνών με 17.960 μόρια.  

3ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου

  1. Ευθαλία Ε. Νομικού χρηματικό βραβείο 1000€. Εισήχθη στο Τμήμα Οδοντιατρικής Αθηνών με 18. 902 μόρια.  
  2. Ιωάννα Ρ. Νούρια, χρηματικό βραβείο 1000€. Εισήχθη στο Τμήμα Φαρμακευτικής Αθηνών με 18.336 μόρια.  
  3. Ειρήνη Μαρία Α. Νικολακοπούλου, χρηματικό βραβείο 500€. Εισήχθη στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με 17.915 μόρια.  

 

1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛΚορωπίου

  1. Νεκτάριος Α. Σταμόπουλος, χρηματικό βραβείο 1000€. Εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής  με 17.990 μόρια.
  2. Πολυξένη Ν. Δανιήλ χρηματικό βραβείο 500€. Εισήχθη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Αθηνών με 14.065 μόρια.  

 

H εκπρόσωπος του Διεθνούς Αερολιμένα, κα Εύη Αναματερού στον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις υψηλές επιδόσεις επιτυχίας και κατάκτησης θέσεων υψηλής βαθμολογίας των μαθητών του Κορωπίου και σε αυτές τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ευχαρίστησε τον Δήμο Κρωπίας για τη συνεχή αναβάθμιση της εκδήλωσης βράβευσης,  αναφέρθηκε σε προσωπικές της εμπειρίες από την αποφοίτησή της και την επιτυχία της σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και παρέδωσε τις χρηματικές χορηγίες στους αριστούχους μαθητές /τριες,-νέους/ες φοιτητές/τριες του Κορωπίου.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, εκτός του Δημάρχου Κρωπίας, ο Δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου (βράβευσε μαθητές με καταγωγή από την Παιανία), ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας, Νικόλαος Γιαννάκος,  ο αντιδημάρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Ανδρέας Ντούνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο π.πρόεδρος Δ.Σ, και δημοτικός σύμβουλος, Θεοφάνης Μιχαιρίνας, η Δήμητρα Μιχαιρίνα, πρόεδρος της Δ.Ε. Παιδείας και της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσηςεκ των διοργανωτών-, η Αγγελική Λειβαδίτου (γραμματέας του Δ.Σ Κρωπίας), η Ελένη Αδάμ, η Αγγελική Μαρκαντώνη, ο Κώστας Κιούσης, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αθηνά Κιούση,  ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Διονύσης Κερασιώτης διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπεία του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός με επικεφαλής την Αγγελική Γκίκα. Επίσης παρευρέθηκε ο τ. αντινομάρχης Νίκος Πέππας.

Την οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε εθελοντικά, η καΧριστίνα Παπαχρήστου, δημοτική υπάλληλος και επικούρησε επίσης εθελοντικά η κα Σταματίνα Παπακωνσταντίνου, δημοτική υπάλληλος. Oι φωτογραφίες της εκδήλωσης για τις ανάγκες δημοσιότητας του Δήμου Κρωπίας-που επισυνάπτονται- προσφέρθηκαν από το studio Papamichali.