ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ-ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Ο Δίανθος οργανώνει την Κυριακή 10 Ιουνίου τον 9ο και τελευταίο για το α΄εξάμηνο του 2018 Περιηγητικό Ορεινό Περίπατό του στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου!

Θα περπατήσουμε μέσα στα ορύγματα και πάνω στα επιχώματα του πρώτου βιομηχανικού τρένου στη χώρα, ακολουθώντας μέρος της σιδηροδρομικής γραμμής που διατρέχει τον δρυμό, θα βαδίσουμε μέσα στο ρέμα της Σούριζας, κάτω και μέσα από τα λιθόκτιστα γεφύρια του τρένου, θα γνωρίσουμε ένα από τα σημαντικότερα αρχαία λατομεία που τροφοδότησαν με τα μάρμαρά τους τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και άλλα σπουδαία αρχαία μνημεία, θα δούμε από κοντά μία σπανιότατη αρχαία δεξαμενή, της οποίας η κατασκευή είναι μοναδική και βέβαια θα υπάρχουν πολλές άλλες εκπλήξεις!

Και όλα αυτά μέσα στο καταπληκτικό καλοκαιρινό τοπίο του δρυμού μας!

Η συγκέντρωσή μας θα γίνει στο Φυτώριό μας στο Νεράκι Λαυρίου στις 9.00΄το πρωί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και όχι στις 9.30΄όπως συνήθως.

Για όσους συμμετάσχουν απαραίτητα: καπέλο, κατάλληλα παπούτσια για το βουνό, ένδυση προσαρμοσμένη στις καιρικές συνθήκες, νερό και κάποιο ραβδί ή μπαστούνι πεζοπορίας για τα τμήματα της διαδρομής που έχουν κλίση.

Η συνολική διαδρομή είναι 5 χμ.  

Σας περιμένουμε!