Αθλητικές εγκαταστάσεις Super Goal – Καλύβια

Περισσότερα από 6.500 παιδιά και γονείς/κηδεμόνες από όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, απόλαυσαν από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου παιχνίδι και πλήθος από βιωματικές και αθλητικές δράσεις, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #ΒeActive

Η κεντρική εκδήλωση των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, στην αθλητική εγκατάσταση Super Goal, στα Καλύβια Αττικής.

Εκεί, περισσότερα από 200 παιδιά συμμετείχαν σε έναν πρωτότυπο αγώνα ποδοσφαίρου μέσα σε φουσκωτές μπάλες, αγωνίστηκαν σε έναν ιδιόμορφο στίβο-μάχης, ενώ μαζί με τους γονείς/συνοδούς τους πήραν μέρος στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού κι έμαθαν τα μυστικά της σωστής διατροφής.

Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο ΟΠΑΠ, Σπύρο Φωκά, απένειμαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά μετάλλια.

Συμμετείχαν, επίσης, οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Τάσος Μητρόπουλος και Χάρης Κοπιτσής, o πρωταθλητής στίβου Πάνος Τριβυζάς, ο πρωταθλητής του τριάθλου Γρηγόρης Σουβατζόγλου, η ολυμπιονίκης του ανσάμπλ Εύα Χριστοδούλου και η πανελληνιονίκης του επί κοντώ Αφροδίτη Σκαφίδα.

Δημοτικό Στάδιο Κερατέας

Παράλληλα, στην Κερατέα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, αλλά και της ημέρας σχολικού αθλητισμού, μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής της Λαυρεωτικής επισκέφτηκαν το δημοτικό στάδιο Κερατέας και το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο “Ιωάννης Μέγγουλης” κατά την τριήμερη δράση που πραγματοποίησε ο Γ.Σ.ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του Volley και του Beach Volley, του Στίβου και της Καλαθοσφαίρισης από πρώην αθλητές και προπονητές του είδους όπως η πρώην Πρωταθλήτρια Ευρωπης Έφη Σφυρη, η πρώην διεθνής αθλήτρια Μαρία Γκαραγκουνη, η έμπειρη προπονήτρια Δήμητρα Λυκογιαννη και η διεθνής αθλήτρια beach και snow volley Πηγιαννα Μεθενιτη.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης. Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ συμμετέχουν δυναμικά κάθε χρόνο σε αυτή την πανευρωπαϊκή εκστρατεία, με ποικίλες δράσεις που έχουν ως στόχο να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για παιδιά και ενήλικες, ώστε να ακολουθούν έναν ενεργό τρόπο ζωής.